Kaptenshamn

Kaptenshamn är ett vackert kulturarv som har välkomnat gäster som vill bo i hjärtat av Halmstad sedan 2011. När du bor på Kaptenshamn hotell & vandrarhem befinner du dig vid gästhamnen, mittemot Stationsparken och fem minuters promenad till Stora Torg. 
Hos oss finns det 71 bäddar fördelade på 27 ljusa och fina rum i olika storlekar med stora valmöjligheter. Några med fönster mot vår mysiga innergård, andra med utsikt mot hamnen eller parken. Rummen är utrustade med egen WC/dusch samt tv men det finns även möjlighet att bo i ett rum med delad WC/dusch i korridoren. Sällskapsrum med tv och gästkök finns på bottenvåningen som våra gäster är välkomna att använda. Även vår mysiga innergård är en mycket omtyckt plats för våra gäster som vill finna ro, umgås eller kanske bara för att sitta och kunna beundra Kaptenshamns vackra arkitektur i den friska luften.  
En vacker byggnad ritat av arkitekt Uno Forthmeijer stod klart år 1912 vilket på den tiden användes som stuverihus där den dagliga hamnverksamheten ägde rum. Stora fartyg har haft möjligheten att lägga till längs ån vid den då utbyggda hamnen. Ett århundrade senare är det sig fortfarande likt när vi ser hur gästhamnen ännu idag fylls upp av båtar från när och fjärran! På midsommarafton år 2011 dansade vi små grodorna och åt sill men förutom det öppnades även portarna upp igen för det vackra kulturarvet som fick liv på nytt efter att ha stått tomt i år och dar men denna gång för de som ville komma och bo. Ett mysigt hotell & vandrarhem på en av Halmstads bästa platser har kommit till. Det är vi väldigt glada för.


Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på kaptenshamn.com. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari